Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beetroot Houmous
- 1 garlic clove
- 50 g lemon juice (approx. 1-2 lemons)
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 raw beetroot, peeled, cut in pieces (approx. 100 g)
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp tahini
- 1 Tbsp water
- 1 tsp ground cumin (optioneel)
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch paprika, for sprinkling
Falafel
- 1 garlic clove
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 tsp coriander seeds, lightly ground
- 1 tsp cumin seeds, lightly ground
- 1 Tbsp spelt flour
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 pinches fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper
- olive oil, for frying
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 530 kJ / 126 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 9 g
- Vetten
- 7 g
- Vezels
- 3 g
Alternatieve recepten
Butterbean and Feta Burgers
1 Std. 30 Min
Beetroot Houmous
15 Min
Quick Falafel
30 Min
Red Pepper Houmous
5min
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1 Std. 15 Min
Best Basic Houmous
5min
Tahini and Beetroot Dip
1 Std. 15 Min
Houmous
13h 30 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 Min
Supreme Plant Poke Bowl
1h 10 phút