
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beetroot Houmous
- 1 garlic clove
- 50 g lemon juice (approx. 1-2 lemons)
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 raw beetroot peeled, cut in pieces (approx. 100 g)
- 240 g tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp tahini
- 1 Tbsp water
- 1 tsp ground cumin (optioneel)
- 1 pinch fine sea salt or to taste
- 1 pinch paprika for sprinkling
Falafel
- 1 garlic clove
- 240 g tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 tsp coriander seeds lightly ground
- 1 tsp cumin seeds lightly ground
- 1 Tbsp spelt flour
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 2 sprigs fresh coriander leaves only
- 2 pinches fine sea salt or to taste
- 2 pinches ground black pepper
- olive oil for frying
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 126 kcal / 530 kJ
- Eiwitten
- 3 g
- Vetten
- 7 g
- Koolhydraten
- 9 g
- Vezels
- 3 g