Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beetroot Houmous
- 1 garlic clove
- 50 g lemon juice (approx. 1-2 lemons)
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 raw beetroot, peeled, cut in pieces (approx. 100 g)
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp tahini
- 1 Tbsp water
- 1 tsp ground cumin (optioneel)
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch paprika, for sprinkling
Falafel
- 1 garlic clove
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 tsp coriander seeds, lightly ground
- 1 tsp cumin seeds, lightly ground
- 1 Tbsp spelt flour
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 pinches fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper
- olive oil, for frying
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 530 kJ / 126 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 9 g
- Vetten
- 7 g
- Vezels
- 3 g
Alternatieve recepten
Quick Falafel
30 Min
Butterbean and Feta Burgers
1 Std. 30 Min
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50 Min
Green Goddess Quinoa Salad
40 Min
Houmous
13h 30min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Broad Bean and Chickpea Falafels
50 Min
Sumac and Tahini Houmous
10min
Beetroot Houmous
15 min
Red Pepper Houmous
5 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1 Std. 35 Min