Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp mustard seeds
- 3 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 25 g coconut oil
- 2 tsp ground turmeric
- 1 - 1 ½ tsp chilli powder, to taste
- 1 ½ tsp salt, plus extra to taste
- 200 g red split lentils, rinsed
- 400 g tinned coconut milk
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 75 g raisins
- 100 g fresh spinach leaves
- ground black pepper, to taste
- fresh coriander leaves, roughly chopped for garnishing
- fat-free plain yoghurt, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1484.3 kJ / 354.8 kcal
- Eiwitten
- 11.3 g
- Koolhydraten
- 53.4 g
- Vetten
- 12.4 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Vezels
- 8.5 g
- Natrium
- 667.7 mg
Alternatieve recepten
Lentil Curry (Dahl)
30min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Vegetarian Chilli
35min
Paneer Makhani
1h
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min
Coconut Dhal
20 min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1u. 30min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min