Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Curry
- 4 garlic cloves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 300 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 700 - 800 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (4 cm)
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 1 tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp garam masala
- 1 ½ tsp ground cumin
- ½ tsp chilli powder
- 1 Tbsp plain flour
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 400 g coconut milk
- 250 g fresh spinach leaves
Rice
- 2 garlic cloves
- 50 g olive oil
- 350 g basmati rice
- 1000 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 250 g plain yoghurt, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3093 kJ / 739.3 kcal
- Eiwitten
- 28.3 g
- Koolhydraten
- 65.5 g
- Vetten
- 38.2 g
- Verzadigd vet
- 15.4 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 1115.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Mexican Turkey Chilli
40 min
Chicken Garam Masala
50min
Shepherd's Pie
1h 40min
Chicken and Cauliflower Curry
45 min
Spring Chicken Casserole
1h 30min
Quick Thai Chicken Curry
40 min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Chicken Noodle Soup
25min
Chilli Con Carne
35min
Chicken Jalfrezi
1h
Butter Chicken
50min
Chicken, Pepper and Poppy Seed Curry with Rice and Tenderstem Broccoli
45 min