Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g squid rings
- ½ lemon, zest (no white pith) and juice
- 3 garlic cloves
- 15 g extra virgin olive oil, plus 1 tablespoon extra to fry
- 2 tsp smoked paprika
- 350 g leek, trimmed, white part only, cut into slices
- 350 g capsicum, deseeded and cut into slices
- 150 g doongara rice, brown (see Tips)
- 500 g water, plus 2 tablespoons to fry
- 2 tsp Vegetable stock paste, salt-free (see Tips)
- 1 pinch saffron threads
- 500 g pipis
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, to garnish
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1312.5 kJ / 315 kcal
- Eiwitten
- 25.5 g
- Koolhydraten
- 30.8 g
- Vetten
- 8 g
- Verzadigd vet
- 1.5 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 422.5 mg
Alternatieve recepten
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Tandoori chicken pizza
1 godz. 30 min
Hainanese chicken and rice
1 Std. 50 Min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Ancho chilli bean bowl
1h
Garlic and sage mash
30 min
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10min
Scallops and prawns with XO butter
50 min
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1h
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1h
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35 min