Apparaten en accessoires
Zoetzure tempé
Voorbereiding. 30min
Totaal 50min
4 porties
Ingrediënten
-
extra vergine olijfolie spray
-
boekweitkorrels40 g
-
lente-uien in drieën gesneden2
-
knoflookteentjes5
-
tempé in stukken gesneden (ongeveer 3-4 cm - zie Tips)300 g
-
plantaardige melk naar keuze30 g
-
tamari saus1 eetlepel
-
gemalen zwarte peper¼ tl
-
extra vergine olijfolie20 g
-
gember, vers wortel geschild en in plakjes gesneden2 cm
-
gele ui½
-
wortel (ongeveer 100 g), in plakjes gesneden1
-
rode paprika (ongeveer 100 g), in stukjes gesneden (2 cm)½
-
verse babymaïs (zie tips)350 g
-
verse ananas in stukken gesneden (2 cm)350 g
-
tomaten in achtsten gesneden3
-
peultjes100 g
-
kokosbloesemsuiker2 - 3 el
-
ciderazijn2 - 3 el
-
maïszetmeel1 el
-
zout naar smaak
-
gemalen zwarte peper naar smaak
-
tamari saus glutenvrij (zie Tips)1 el
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Eiwitten
26.9 g
Calorieën
2942 kJ /
700.5 kcal
Vetten
38.6 g
Vezels
13.8 g
Koolhydraten
55.7 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Vegan hoofdgerechten
11 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Vanille Witte Wijn Peren met Amandel Crumble
Brak ocen
Gegrilde Japanse Gyozas met Varkensvlees en Gember
Brak ocen
Hummus
5 min
Boekweit flammkuchen met wortelgroenten en gorgonzola met chilihoningglazuur
Brak ocen
Vegan moussaka
1 godz. 50 min
Batch Cooking | Farfalle salade met erwten, rucola en pijnboompitten & fruit muffins
Brak ocen
Gerstschotel met ratatouille van zomergroenten
40 min
Rood pizzadeeg met burrata en gebakken aubergines en courgettes
3 godz. 45 min
Butternut 'Mac & Cheese'
45 min
Vegan Oesterzwam Shoarma
Brak ocen
Vegan Aubergine Massaman Curry
50 min
Stoofgerecht met tofu
30 min