Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Prawn oil
- 500 g raw tiger prawns, large (peeled, reserving shells, heads and prawn meat)
- 3 garlic cloves
- 2 eschalots cut into halves
- 30 g tomato paste
- 200 g rice bran oil
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp ground smoked paprika
- 2 dried bay leaves
XO butter
- 3 garlic cloves
- 1 eschalot
- 20 g fresh ginger, peeled
- 2 long red chillies, trimmed
- 25 g prosciutto
- 100 g unsalted butter, softened
- 10 g sesame oil
- 1 tsp honey
- 20 g soy sauce
- 1 lime, juiced
Scallops and prawns
- 250 g water
- 4 fresh scallops, in the shell
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3530 kJ / 843.7 kcal
- Eiwitten
- 25.1 g
- Koolhydraten
- 21.5 g
- Vetten
- 75.5 g
- Verzadigd vet
- 23.7 g
- Vezels
- 4.4 g
- Natrium
- 1514 mg
Alternatieve recepten
Creamy miso mushroom udon
45min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20min
No fail mash potato
20min
Sauerkraut (Thermomix®️ Cutter)
168 Std. 35 Min
Stir Fried French Beans
15min
Emu Stew (Mark Olive)
25min
Vegetable and herb seasoning
4h
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1h
Cafe-style miso mushrooms
25min
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50min
All-in-one chicken congee
35min