Compatibele versies
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lobster
- 1000 g water
- 1 fresh lobster tail, uncooked (see Tips)
- ice cubes
- cold water
Marinade
- 50 g eschalots, cut into halves
- 10 g fresh tarragon, leaves only
- 10 g fresh chives, cut into pieces
- 30 g rice wine vinegar
- 70 g extra virgin olive oil
- 2 tsp walnut oil
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Bread salad
- 20 g extra virgin olive oil
- 20 g red capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g green capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g yellow capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g pickled capers, rinsed
- 2 anchovy fillets
- 1 egg yolk
- 1 slice sourdough bread, crusts removed, cut into small pieces (1 cm - see Tips)
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Avocado soup
- 1 - 2 ripe avocados (approx. 250 g)
- 500 g milk, cold
- sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches cayenne pepper, to taste
Serving
- eschalot, finely diced, to garnish
- salmon caviar, to serve (optional)
- extra virgin olive oil, to drizzle
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2275.2 kJ / 541.7 kcal
- Eiwitten
- 19.6 g
- Koolhydraten
- 13.9 g
- Vetten
- 44.8 g
- Verzadigd vet
- 9.2 g
- Vezels
- 6.3 g
- Natrium
- 1304.7 mg
Alternatieve recepten
Citrus seafood salad
1 godz.
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30 min
Sous vide asparagus with poached eggs (TM5)
1 Std. 5 Min
Beef tapenade crostini
1h 40min
Salmon and fennel risotto
30 min
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7 godz. 10 min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2hod. 30min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5h 15 min
Middle Eastern planked salmon
1h 40min
Roast porchetta with fig macadamia stuffing
14 Std.
Salmon with fennel and apple salad
1 godz. 20 min