White bean purée and anchovy on crostini
TM6 TM5 TM31

White bean purée and anchovy on crostini

4.7 ( 7 beoordelingen )

Ingrediënten

Chilli oil

  • 200 g olive oil
  • 1 tbsp dried chilli flakes
  • 2 dried red chillies or long red chillies, ends removed

Bean purée

  • 3 garlic cloves unpeeled
  • ½ fresh red chilli deseeded if preferred and cut it into halves (optioneel)
  • 2 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
  • 800 g canned cannellini beans rinsed and drained (weight is pre-draining)
  • 40 g olive oil
  • 30 g lemon juice
  • ½ tsp dried rosemary
  • ½ tsp dried oregano
  • ¼ tsp ground smoked paprika to taste
  • ¼ tsp sea salt to taste
  • ¼ tsp ground black pepper to taste

Assembly

  • 40 - 50 g anchovy fillets in oil, drained and separated
  • 1 baguette loaf thinly sliced and toasted

Voeding
per 1 piece
Calorieën
127.4 kcal / 535 kJ
Eiwitten
3.5 g
Vetten
8.5 g
Koolhydraten
8.5 g
Vezels
2 g
Verzadigd vet
1.4 g
Natrium
163.2 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten