Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Jalapeño oil
- 4 jalapeño chillies, trimmed and deseeded
- 50 g vegetable oil
- 1 ½ tbsp sesame oil
- ⅛ tsp cumin seeds
- ½ tsp raw sugar
Watermelon gazpacho
- 700 g watermelon flesh, deseeded and cut into pieces (4-5 cm)
- 20 g red onion
- 40 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (4-5 cm)
- ½ Lebanese cucumber, ½ cucumber cut into small dice, for garnishing
- 1 garlic clove
- 1 tbsp red wine vinegar
- 40 g olive oil
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- fresh basil, smaller leaves, for garnishing
- 10 ice cubes
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 903.3 kJ / 215 kcal
- Eiwitten
- 1.1 g
- Koolhydraten
- 7.7 g
- Vetten
- 20 g
- Verzadigd vet
- 2.6 g
- Vezels
- 2.1 g
- Natrium
- 35 mg
Alternatieve recepten
Zucchini soup
25 min
Basil sorbet (palate cleanser)
10min
Sunny gazpacho
25 min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55 Min
Duck foie gras
24h
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Broccoli soup with sage oil
30 Min
Grain salad lettuce cups
1h 55min
White bean purée and anchovy on crostini
45 Min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1h 10min