Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 6 anchovy fillets
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 tbsp pickled capers, rinsed
- 40 g pitted green olives
- 3 garlic cloves
- 20 g lemon juice
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp wholegrain mustard
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- ½ tsp lemon myrtle (optional)
- 1500 - 1800 g lamb shoulder, deboned (see Tips)
- pine nuts, for sprinkling (optional)
- 100 g white wine
- 2 carrots, cut into slices
- 2 brown onions, cut into wedges
- salt, to season
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4766.9 kJ / 1135 kcal
- Eiwitten
- 78.3 g
- Koolhydraten
- 10.7 g
- Vetten
- 84.6 g
- Verzadigd vet
- 31.9 g
- Vezels
- 6.2 g
- Natrium
- 854 mg
Alternatieve recepten
Steamed pears with chocolate cardamom sauce
40 Min
Chutney Chicken
30min
Apricot macadamia biscuits
40 Min
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1 Std. 40 Min
Cottage pie
1 godz. 30 min
Fish cakes with beurre blanc sauce
1 Std.
Creamy mustard chicken stew
40 Min
Peanut butter choc chip slice
1 Std. 20 Min
Mini gluten free vanilla bundts with lemon glaze
35min
Pork, sage and prune casserole with winter veg mash (Diabetes, TM6)
45min
Crunchy salad with green Goddess dressing (Diabetes, Thermomix cutter)
20min
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24 Std. 25 Min