Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pil pil sauce
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 tsp ground paprika
- 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Matbouha (capsicum sauce)
- 2 garlic cloves
- 50 g brown onion
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 500 g roasted red capsicums, drained and cut into pieces (2 cm, see Tips)
- 200 g canned chopped tomatoes
- 1080 g water
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp sea salt
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 500 g dried risoni pasta or orzo
- 1000 g calamari tubes, cut in half, then cut into 8 mm thickness strips
- 1 bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only, finely chopped, to garnish
- 1 lemon, cut into wedges
- 200 g sour cream, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2206.4 kJ / 527.3 kcal
- Eiwitten
- 30.1 g
- Koolhydraten
- 58.6 g
- Vetten
- 18.5 g
- Verzadigd vet
- 4.6 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 350 mg
Alternatieve recepten
Galaktoboureko
1 Std. 35 Min
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10min
Baked Chicken Pizzaiola
55 Min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 Std. 25 Min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27 godz. 20 min
Salmon with lemon hollandaise, asparagus and rice
45 Min
Shredded Lamb ragù
1 godz. 25 min
Coq au vin blanc with mashed potato
1sa 50 dk
Spinach and chorizo filo pies
45 Min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 Min
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6, Mark Southon)
4 Std. 35 Min
Seafood bisque
1h 10min