Compatibele versies
Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chapatis
- 150 g white spelt flour
- 60 g warm water
- 15 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp sea salt
Chickpea masala
- 200 g onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 20 g fresh ginger, peeled
- 15 g extra virgin olive oil
- 2 tsp yellow mustard seeds
- 2 tsp garam masala (see Tip)
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp cayenne pepper
- 400 g canned diced tomatoes, no added salt
- 160 g reduced-fat coconut milk
- 80 g water
- 650 g cauliflower, cut into florets
- 400 g canned chickpeas, no-added salt, rinsed and drained
- spelt flour, to dust
- 250 g fresh baby spinach leaves
- 95 g natural yoghurt, high protein (see Tip)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1820 kJ / 435 kcal
- Eiwitten
- 20.3 g
- Koolhydraten
- 50 g
- Vetten
- 14.8 g
- Verzadigd vet
- 5.3 g
- Vezels
- 12.8 g
- Natrium
- 310 mg
Alternatieve recepten
15-minute noodles
15min
Potato and green pea curry
50min
Black bean chilli with guacamole and "corn chips" (Diabetes)
55min
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter)
30min
Vegetarian chilli
35 Min
Crispy Korean tofu
1h 20 min
Vegetable and Kidney Bean Tacos (TM6)
30min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55min
No-waste veggie bolognese (TM6)
3h
Warm satay bowl
1h 10min
Gwinganna biryani (TM6)
25 Std. 20 Min