Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g basmati rice
- 20 g chickpea (besan) flour
- 40 g ghee (see Tips)
- 1 tsp cumin seeds
- ½ tsp fennel seeds
- 1 pinch asafoetida (see Tips)
- 300 g red onion, cut into quarters
- 3 cm piece fresh ginger, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 400 g water
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 ½ tsp sea salt
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 10 g ground turmeric
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tbsp green mango powder (see Tips)
- 1 ½ tsp garam masala (see Tips)
- 800 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 20 g lemon juice
- 2 tbsp raisins, to garnish (optional)
- natural yoghurt, to garnish
- 1 fresh long green chilli, trimmed and cut into thin slices, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1648.8 kJ / 392.5 kcal
- Eiwitten
- 14.7 g
- Koolhydraten
- 40.8 g
- Vetten
- 16 g
- Verzadigd vet
- 6.8 g
- Vezels
- 14.2 g
- Natrium
- 1324.6 mg
Alternatieve recepten
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1 Std. 45 Min
Potato Peratal
40 min
Mutton Peratal
1h 25min
Idli
15h 40min
Rasam
20 Min
Karachi halwa
3h
Sweet potato korma with crispy potato skins
55min
Butternut Squash Masala Dosa
11h 30 min
Fresh coconut chutney
10 Min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Chilli paneer
30min