Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g basmati rice
- 20 g chickpea (besan) flour
- 40 g ghee (see Tips)
- 1 tsp cumin seeds
- ½ tsp fennel seeds
- 1 pinch asafoetida (see Tips)
- 300 g red onion, cut into quarters
- 3 cm piece fresh ginger, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 400 g water
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 ½ tsp sea salt
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 10 g ground turmeric
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tbsp green mango powder (see Tips)
- 1 ½ tsp garam masala (see Tips)
- 800 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 20 g lemon juice
- 2 tbsp raisins, to garnish (optional)
- natural yoghurt, to garnish
- 1 fresh long green chilli, trimmed and cut into thin slices, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1648.8 kJ / 392.5 kcal
- Eiwitten
- 14.7 g
- Koolhydraten
- 40.8 g
- Vetten
- 16 g
- Verzadigd vet
- 6.8 g
- Vezels
- 14.2 g
- Natrium
- 1324.6 mg
Alternatieve recepten
Jeera rice (Cumin rice - TM6)
45 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Ras el hanout
10min
Idli
15 Std. 40 Min
Ghee Rice
1h 15min
Veggie & bean grain-free wraps (Thermomix® Cutter)
35 min
Lion's Mane Mushroom Curry
45 min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1h
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50min
Spiced roast cauliflower and whipped feta (Diabetes)
55 min
Vegetable Sambar
35 min
Potato Peratal
40min