Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g raw cashews
- hot water, for soaking
- 400 g fresh tomatoes, cut into halves and deseeded
- 1 tbsp unsalted butter
- 2 cardamom pods (green)
- 1 cinnamon quill
- 2 whole cloves
- 1 dried bay leaf
- ½ tsp fenugreek seeds
- 1 fresh long green chilli, trimmed, cut into halves and deseeded
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- ½ tsp ginger paste (see Tips)
- ¼ - ½ tsp Kashmiri chilli powder
- ½ tsp ground cumin
- 1 pinch ground turmeric
- 1 tsp salt
- 1 - 1 ¼ tsp garam masala (see Tips)
- 180 g water
- ½ tsp sugar
- 100 g pouring (whipping) cream
- 250 - 300 g paneer, cut into batons (1 x 6 cm) (see Tips)
- canola oil, for frying
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2925.3 kJ / 696.5 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 12.8 g
- Vetten
- 70.3 g
- Verzadigd vet
- 14.1 g
- Vezels
- 4.4 g
- Natrium
- 623 mg
Alternatieve recepten
Palak paneer
45 Min
Tarka dal
30 Min
Rajma (kidney bean curry)
45 Min
Paneer
4h 5 min
Chilli paneer
30 Min
Sabji (vegetable) curry
30 Min
Rogani kumbh
45 Min
Palak paneer
1h 15 min
Dosa with spiced potato filling
17u. 40min
Baingan ka bharta
1 Std. 20 Min
Chhole (chickpea curry)
35min
Carrot halwa
1 Std. 5 Min