Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 - 100 g tamarind pulp
- 1000 g water
- ¼ tsp cumin seeds
- ¼ tsp black mustard seeds
- ½ tsp white dhal (ulunthu)
- 4 dried chillies
- 40 g shallots, thinly sliced
- 4 - 5 stalks curry leaves, leaves only
- 30 g cooking oil
- 7 garlic cloves, with skin, lightly smashed
- 130 g tomatoes, cut in slices
- 50 g rasam powder
- 1 tsp salt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1145 kJ / 273 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 39 g
- Vetten
- 12 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 1569 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Lemon rasam
40min
Idli
15 Std. 40 Min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9h 10min
Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)
16 godz.
Chapatis
1 godz.
Fresh coconut chutney
10 min
Sambhar
1h 5min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Mutton Peratal
1h 25min
Vegetable Sambar
35min
Savoury semolina
15 Min