Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 tsp mustard seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp white dhal (ulunthu)
- 1 tsp fennel seeds
- 6 cloves
- 2 star anise
- 6 cardamom, seeds only
- 1 cinnamon stick
- 50 g cooking oil
- 200 g onions, sliced thinly
- 5 sprigs curry leaves, deveined
- 1500 g mutton, boneless leg, cut in cubes (3 cm x 3 cm)
- 190 g coconut milk
- 60 g water
- 80 g ginger garlic paste (see tip)
- 40 g chilli powder
- 15 g meat curry powder
- 2 tsp fennel powder
- 2 tsp cumin powder
- 2 tsp sugar
- 2 tsp salt, adjust to taste
- 350 g potatoes, cut in cubes (2 cm x 2 cm)
- 40 g fresh coriander
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2836 kJ / 678 kcal
- Eiwitten
- 67 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 34 g
- Verzadigd vet
- 16 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 448 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chapatis
1h
Malabar Prawn Curry
1 Std. 25 Min
Vegetable Sambar
35min
Prawn Biryani
1h 15min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Rasam
20min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Curry Mee
30min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 Min
Chicken Rendang
45 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min