Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 tsp mustard seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp white dhal (ulunthu)
- 1 tsp fennel seeds
- 6 cloves
- 2 star anise
- 6 cardamom, seeds only
- 1 cinnamon stick
- 50 g cooking oil
- 200 g onions, sliced thinly
- 5 sprigs curry leaves, deveined
- 1500 g mutton, boneless leg, cut in cubes (3 cm x 3 cm)
- 190 g coconut milk
- 60 g water
- 80 g ginger garlic paste (see tip)
- 40 g chilli powder
- 15 g meat curry powder
- 2 tsp fennel powder
- 2 tsp cumin powder
- 2 tsp sugar
- 2 tsp salt, adjust to taste
- 350 g potatoes, cut in cubes (2 cm x 2 cm)
- 40 g fresh coriander
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2836 kJ / 678 kcal
- Eiwitten
- 67 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 34 g
- Verzadigd vet
- 16 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 448 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Malabar Prawn Curry
1h 25min
Idli
15 Std. 40 Min
Ghee Roasted Chicken
1 godz. 15 min
Ginger Garlic Paste
10min
Chicken Rendang
45 min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50min
Potato Peratal
40min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Rasam
20min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min