Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g onions, cut in quarters
- 20 g fresh ginger
- 25 g garlic cloves
- 120 g tomatoes, cut in quarters
- 30 g cooking oil
- 3 dried chillies
- ¼ tsp asafoetida
- ¼ tsp fenugreek
- ¼ tsp mustard seed
- ¼ tsp urad dhall
- 2 sprigs curry leaves, deveined
- ¼ tsp cumin seeds
- 1 tbsp sambar powder
- 600 g hot water
- 1 tsp salt
- 200 g split mung beans, rinsed, soaked for 2 hours
- 100 g carrots, cut in cubes (2 cm x 2 cm)
- 100 g potatoes, cut in quarters
- 60 g French beans, cut in 2 cm length
- 50 g cauliflower, cut in florets
- 1 sprig coriander leaves, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 350 kJ / 84 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 11 g
- Vetten
- 4 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 259 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chapatis
1 Std.
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 Std. 10 Min
Lion's Mane Mushroom Curry
45 min
Idli
15 Std. 40 Min
Sambhar Masala
25 min
Rava idli
2h 40 min
Rasam
20 Min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Sambhar
1h 5 min
Mutton Peratal
1 Std. 25 Min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min