Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 tl witte peperkorrels
- 1 el korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- 70 g sjalotten doormidden gesneden
- 2 teentjes knoflook doormidden gesneden
- 1 - 2 verse rode chilipepers middelgroot, ontpit
- 50 g citroengras, vers in stukken gesneden
- 30 g galangal (Thaise gember), verse wortel in plakjes gesneden (zie "Tip(s)")
- 1 tl zout aan te passen aan de smaak
- 4 takjes koriander, vers
- 20 g pindaolie
- 50 g pindanoten, droog geroosterd, ongezouten
- 1 afgestreken el garnalenpasta (zie "Advies")
- 400 g kokosmelk
- ½ bos Thaise basilicum, vers
- 80 g zoete maïskolf, mini, in de lengte in vieren gesneden
- 150 g aubergine Thai, in acht stukken gesneden
- 150 g Sajoer bonen Thai, in stukken gesneden (ongeveer 3 cm)
- 1 el vissaus
-
40
g palmsuiker (optioneel)
of 40 g rietsuiker (optioneel) - 400 g kippenborst filet, zonder vel in stukken gesneden (2 x 2 cm)
- 30 g limoensap
- 8 kaffir limoenblad, vers
- 250 g rijst gekookt
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3006 kJ / 721 kcal
- Eiwitten
- 38 g
- Koolhydraten
- 72 g
- Vetten
- 30 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegan pudding
15 min
Artisjokken met citroen-knoflookboter
1h
Vijfzaden energierepen
Geen beoordelingen
Vegetarische pizza
Geen beoordelingen
Margarita van komkommer en chilipeper
Geen beoordelingen
Zonnevisfilets, vereerde rijst en truffelsap
Geen beoordelingen
Yoghurt met kokosmelk
15h
Eieren in falafel korst met yoghurtsaus
Geen beoordelingen
Vanille yoghurt
12 godz. 20 min
Sapje van rucola en waterkers
Geen beoordelingen
Vegan kaas dip
40 min.
Cashew- en kokosmelk
10 min.