Apparaten en accessoires
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Voorbereiding. 30min
Totaal 50min
6 porties
Ingrediënten
-
water500 g
-
zout volgens smaak2 tl
-
verse zalmfilets, ontveld (elk 120-200 g, circa 2 cm dik)6
-
citroen liefst biologisch, geraspte schil en sap1
-
zout volgens smaak1 tl
-
peper, vers gemalen volgens smaak2 snuifjes
-
aardappel in stukken (2-3 cm)900 g
-
sjalotten150 g
-
boter in stukken en extra om in te vetten20 g
-
verse champignons in plakjes500 g
-
witte wijn, droog75 g
-
room75 g
-
270 g roomkaassmeltkaas (bijv. La vache qui rit®)270 g
-
citroenzeste1 tl
-
nootmuskaat, gemalen½ tl
-
peper, vers gemalen volgens smaak
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Natrium
1147.1 mg
Eiwitten
37 g
Calorieën
2574.7 kJ /
615.4 kcal
Vetten
35.9 g
Vezels
5.3 g
Verzadigd vet
16.4 g
Koolhydraten
35.5 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieMisschien vind je het ook leuk...
Zoete aardappel pannenkoekjes met rabarber-anijs compote
25min
Driegangen maaltijd voor twee
1u. 15min
Kabeljauw met citrusboter
50min
Champignonsaus met room en witte wijn
30min
Kalkoenrollade met spek en eekhoorntjesbrood saus
50min
Aardappelmuizen
Geen beoordelingen
Trio van rijst, vis en groenten
35min
Appelpunch
30min
Vis en aardappelen met tomatensaus
50min
Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
45min
Tropische kippendijen met hawaiiaanse toast (huli huli stijl)
Geen beoordelingen
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1u.