Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g quinoa, of choice
- water, to soak
- 20 g fresh coriander, leaves only, plus extra to serve
- 95 g natural yoghurt, high protein (see Tips)
- 1 ½ tsp Mexican chilli powder
- 1 garlic clove
- 15 g extra virgin olive oil
- 20 g lime juice
- 300 g skinless salmon fillets
- 400 g canned kidney beans, no-added salt, drained and rinsed (see Tips)
- 180 g cherry tomatoes, quartered
- 100 g red onion, thinly sliced
- 75 g mixed salad leaves
- 1 avocado (approx. 100 g), cut into slices
- ground black pepper, to taste
- 1 long red chilli, trimmed and thinly sliced, to serve (optional)
- lime, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1810 kJ / 432.5 kcal
- Eiwitten
- 26.3 g
- Koolhydraten
- 32.3 g
- Vetten
- 19.5 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Vezels
- 12 g
- Natrium
- 74 mg
Alternatieve recepten
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Greek-style meatballs with warm veg salad (Noni Jenkins)
40min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25min
Miso chicken noodle soup (Diabetes)
30min
Nourish bowl (Diabetes)
55min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35min
Mango salmon bowl
40min
Teriyaki salmon with edamame and cucumber (Diabetes)
50min
Warm satay bowl
1sa 10 dk
Chipotle bean and corn salad
40min
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
1sa 10 dk