Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra to garnish
- 600 g red capsicum, roasted, peeled and seeded
- 2 garlic cloves
- 25 g tahini
- 1 tbsp smoked paprika
- 400 g chicken breast fillets, cut into 8 pieces
- 800 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste, salt-free (see Tip)
- 200 g white quinoa, rinsed and drained
- 250 g pattypan squashes, cut into halves
- 4 tsp extra virgin olive oil
- ground black pepper, to taste
- 2 tbsp lemon juice
- 1 baby cos lettuce (approx. 90 g), leaves separated
- 2 tbsp almonds, roasted and chopped
- lemon, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2062.5 kJ / 492.5 kcal
- Eiwitten
- 36 g
- Koolhydraten
- 42 g
- Vetten
- 16.8 g
- Verzadigd vet
- 2.3 g
- Vezels
- 12.8 g
- Natrium
- 63.8 mg
Alternatieve recepten
Beef and cashew nut yellow curry
25 min
Chicken Tikka Masala Pasta
45 dk
Mushroom and kale risotto
55 dk
Mexican chicken stew
40 dk
Spiced red lentil and chicken soup (Diabetes)
30 Min
Firecracker stuffed butternut pumpkin
55 dk
The best egg salad open sandwich (Diabetes, TM6)
20 dk
Spanish chicken tomato stew (Diabetes)
40 dk
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40 dk
Thai pork with green mango salad (Diabetes)
45 dk
Creamy vegetable rice
25 min
Leczo (smoked sausage ratatouille)
30 Min