Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra to garnish
- 600 g red capsicum, roasted, peeled and seeded
- 2 garlic cloves
- 25 g tahini
- 1 tbsp smoked paprika
- 400 g chicken breast fillets, cut into 8 pieces
- 800 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste, salt-free (see Tip)
- 200 g white quinoa, rinsed and drained
- 250 g pattypan squashes, cut into halves
- 4 tsp extra virgin olive oil
- ground black pepper, to taste
- 2 tbsp lemon juice
- 1 baby cos lettuce (approx. 90 g), leaves separated
- 2 tbsp almonds, roasted and chopped
- lemon, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2062.5 kJ / 492.5 kcal
- Eiwitten
- 36 g
- Koolhydraten
- 42 g
- Vetten
- 16.8 g
- Verzadigd vet
- 2.3 g
- Vezels
- 12.8 g
- Natrium
- 63.8 mg
Alternatieve recepten
Beef and cashew nut yellow curry
25 Min
Easy lamb hotpot
2h
Butterflied chilli lemon chicken and rice
1 Std. 45 Min
Nourish bowl (Diabetes)
55min
Chicken laksa
30 Min
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1 Std. 30 Min
Bean and broccoli fritters with mango salad (Diabetes)
25 Min
Tex-mex salmon burrito bowl (Diabetes)
35 Min
Beef stew with gnocchi
3h 15min
Leczo (smoked sausage ratatouille)
30 Min
Chicken and mango salad
35 Min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 Min