Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM5)
TM6 TM5

Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM5)

5.0 (3 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 750 g sweet potatoes, peeled or scrubbed, ends removed, trimmed to fit in feeder
  • 500 g shallots, whole or halved vertically to fit in feeder
  • 50 g olive oil, plus 1 Tbsp
  • 2 tsp fine sea salt
  • ¾ tsp ground black pepper
  • 5 garlic cloves
  • 40 g unsalted butter, diced
  • 2 ½ Tbsp fresh thyme leaves
  • 1 ½ Tbsp Dijon mustard
  • 1 Tbsp fresh rosemary leaves
  • 1 ½ tsp smoked paprika
  • 2 pork tenderloins (approx. 350 g each)

Port Shallot Sauce

  • 30 g olive oil
  • 15 g unsalted butter, diced
  • 1 Tbsp caster sugar
  • 70 g ruby port
  • ½ beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
    of ½ heaped tsp beef stock paste, homemade
  • 200 g water

Voeding
per 1 portion
Calorieën
3833 kJ / 916 kcal
Eiwitten
59 g
Koolhydraten
67 g
Vetten
44 g
Verzadigd vet
13 g
Vezels
10.7 g
Natrium
1782 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten