
Compatibele versies
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM5)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 750 g sweet potatoes peeled or scrubbed, ends removed, trimmed to fit in feeder
- 500 g shallots whole or halved vertically to fit in feeder
- 50 g olive oil plus 1 Tbsp
- 2 tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 5 garlic cloves
- 40 g unsalted butter diced
- 2 ½ Tbsp fresh thyme leaves
- 1 ½ Tbsp Dijon mustard
- 1 Tbsp fresh rosemary leaves
- 1 ½ tsp smoked paprika
- 2 pork tenderloins (approx. 350 g each)
Port Shallot Sauce
- 30 g olive oil
- 15 g unsalted butter diced
- 1 Tbsp caster sugar
- 70 g ruby port
-
½
beef stock cube (for 0.5 l) crumbled
of ½ heaped tsp beef stock paste, homemade - 200 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 916 kcal / 3833 kJ
- Eiwitten
- 59 g
- Vetten
- 44 g
- Koolhydraten
- 67 g
- Vezels
- 10.7 g
- Verzadigd vet
- 13 g
- Natrium
- 1782 mg