Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Soup
- 150 g dried green lentils
- 600 g water, plus extra for soaking
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces
- ½ tsp ground smoked paprika
- 30 g olive oil
- 1 carrot, cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- 100 g pumpkin, cut into cubes (2-3 cm)
- 1 dried bay leaf
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 chorizo sausage (approx. 250 g), cut into slices (1 cm)
Pancetta croutons
- 4 slices bread, each slice cut into 3 strips
- 12 slices pancetta
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1382.4 kJ / 329.1 kcal
- Eiwitten
- 21.2 g
- Koolhydraten
- 22.1 g
- Vetten
- 16.3 g
- Verzadigd vet
- 4.6 g
- Vezels
- 6.9 g
- Natrium
- 2117.1 mg
Alternatieve recepten
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Zucchini soup
25min
Moroccan harira soup with chicken
55min
Tuscan bean soup
40min
Sauerkraut soup
50min
Spiced lentil vegetable soup
1u. 30min
Vienna sausages with split pea soup
1h 10min
Tuscan bean soup
30min
Kangaroo harissa polpette with lentils and kale
45min
Bulghur and lentil soup
1u.
Lentil hotpot
12h 45min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min