Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lamb curry
- 20 g extra virgin olive oil
- 2 - 3 garlic cloves
- 200 g brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 1 tsp fresh ginger
- ½ fresh long red chilli, deseeded and cut into pieces
- 2 tsp cumin seeds
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ - 1 tsp chilli powder, to taste
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 10 g fresh coriander, stalks and leaves, cut into pieces
- 40 g tomato paste
- 60 g flaked almonds, toasted
- 800 g boneless lamb leg, cut into cubes (4 cm)
- 1 tsp sea salt
- 400 g coconut milk
Cucumber couscous
- 350 g couscous
- 300 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 150 g cucumber, cut into cubes (1 cm)
- 60 g flaked almonds, toasted
- 5 g fresh coriander, leaves only
- 5 g fresh mint, leaves only, plus extra chopped, to garnish
- 30 g extra virgin olive oil
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 5380.3 kJ / 1285.9 kcal
- Eiwitten
- 59.3 g
- Koolhydraten
- 91.2 g
- Vetten
- 71.9 g
- Verzadigd vet
- 29.6 g
- Vezels
- 12.1 g
- Natrium
- 651.3 mg
Alternatieve recepten
Madurese chicken satay
1h 30min
Creamy chicken curry and rice
45min
Creamy beef curry
1 Std. 15 Min
Braised Lamb Shanks
3h 35 min
Beef stew with gnocchi
3 Std. 15 Min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27h 20 min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1h 50 min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min
Korma spice blend
5min
Chicken korma with cashews
30min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30min