Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g basmati rice
- 300 g boiling water, plus extra to soak
- 10 g fresh ginger
- 1 garlic clove
- 1 - 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves, plus extra sliced to garnish (optional)
- 200 g brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 20 g extra virgin olive oil
- 90 g tandoori paste (see Tips)
- 30 g tomato paste
- 1 tsp sea salt
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp ghee
- 500 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 20 g almond meal (see Tips)
- fresh coriander, leaves only, torn into pieces, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2781.3 kJ / 664.8 kcal
- Eiwitten
- 32.3 g
- Koolhydraten
- 56.5 g
- Vetten
- 33.5 g
- Verzadigd vet
- 17.4 g
- Vezels
- 3.5 g
- Natrium
- 1264.5 mg
Alternatieve recepten
Chicken, spinach and leek risotto
30 dk
Quick chicken tikka masala
35min
Thai red chicken curry and rice
40min
Creamy beef curry
1h 15min
Creamy beef curry and rice
1h 15min
"Marry me" chicken pasta
30 dk
Chicken laksa
30 dk
Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)
40min
Low waste chicken lasagne
1h 30min
Cottage pie
1h 30min
Beef and cashew nut yellow curry
25 min
Chilli and cheese nachos
35min