Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 410 g suiker
- 330 g zachte boter
- 5 eierdooier
- 260 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 60 g havervlokken, en iets meer om te besprenkelen
- 1 ½ tl zout
- 480 g vers geperst citroensap
- 2 citroenen, liefst biologisch, enkel de schil
- 1 stuk verse gember (± 2 cm), fijn geraspt (optioneel)
- 60 g opklopbare room, 30-40% V.G.
- 8 eieren
- 1 vanillestokje, enkel het merg
- 50 g kwark kaas
- 80 g ricotta
- 1 citroen, liefst biologisch, schil en fruitgedeelte in dunne plakjes gesneden, als afwerking (optioneel)
- Voeding
- per 1 stuk
- Calorieën
- 891.5 kJ / 213.1 kcal
- Eiwitten
- 3.8 g
- Koolhydraten
- 23.5 g
- Vetten
- 12 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 0.6 g
- Natrium
- 156.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Hartige cheesecake met kruiden en pistachenoten
Geen beoordelingen
Vegan citroen en zwarte thee taart
Geen beoordelingen
Tonijnkroketten
1 godz. 30 min
Hapje van watermeloen en zalm ceviche
25min
Tahin en amandel-ijs op een stokje
Geen beoordelingen
Papaya'péro
30min
Citroen en kruiden zalmburgers met Parmezaanse courgettes
30min
Banaan en rogge ontbijt flatbreads
1 godz. 35 min
Antioxidantenboost
10 min
Mangosapje met cayennepeper
10 min
Kalfsgebraad met rucola-basilicum pesto en zonnige groenten
Geen beoordelingen
Kip gevuld met veenbessen en camembert
45min