Compatibele versies
Op Afrikaanse wijze gegrilde vis met rijst en tomatensalade
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Suya kruidenolie marinade
- 50 g geroosterde ongezouten pinda's
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 el gedroogde tijm
- 1 el chilipoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el groentebouillonpoeder
- 1 tl gemalen gember
- ½ tl currypoeder
- 1 tl zout
- 50 g olie, en iets meer om in te vetten
Vis, rijst en salade
- 2 goudbrasems hele vis, gestript, schoongemaakt, max. 38 cm lang, ± 1200 g in totaal
- 2 takjes verse rozemarijn
- 1000 g water
- 1 ½ tl zout
- 200 g langkorrelige rijst (bv. basmatirijst)
- 100 g uien, in vieren gedeeld en vervolgens in plakjes gesneden (± 5 mm)
- 400 g tomaten, in stukken (± 2 cm)
- 1 verse jalapeñopepertjes, in plakjes (± 2 mm) (optioneel)
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 2 el limoensap
-
3
el verse korianderbladeren
of 3 el verse peterseliebladeren
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2526.9 kJ / 604 kcal
- Eiwitten
- 48.1 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 22 g
- Verzadigd vet
- 2.7 g
- Vezels
- 4.6 g
- Natrium
- 1910.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Veelzijdige stevige soep
50 min
De wafels van de foor
3h
Zeevruchtenstoofpot
1h 5min
Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst
9h 15min
Bouillabaisse
Geen beoordelingen
Rugelach met pistache-halva
Geen beoordelingen
Vegan kaas dip
40 min
Gekruide Marokkaanse linzensoep
40 min
Groentencurry met rijst
Geen beoordelingen
Dracula bloed
Geen beoordelingen
Abrikozen ketchup
Geen beoordelingen
Chinese noedelsoep met paddenstoelenmengeling
35 min