Op Afrikaanse wijze gegrilde vis met rijst en tomatensalade

Op Afrikaanse wijze gegrilde vis met rijst en tomatensalade

5.0 2 beoordelingen
Voorbereiding. 30min
Totaal 45min
4 porties

Ingrediënten

Suya kruidenolie marinade
  • geroosterde ongezouten pinda's
    50 g
  • gemalen zwarte peper
    1 tl
  • gedroogde tijm
    1 el
  • chilipoeder
    1 el
  • knoflookpoeder
    1 el
  • groentebouillonpoeder
    1 el
  • gemalen gember
    1 tl
  • currypoeder
    ½ tl
  • zout
    1 tl
  • olie en iets meer om in te vetten
    50 g
Vis, rijst en salade
  • goudbrasems hele vis, gestript, schoongemaakt, max. 38 cm lang, ± 1200 g in totaal
    2
  • verse rozemarijn
    2 takjes
  • water
    1000 g
  • zout
    1 ½ tl
  • langkorrelige rijst (bv. basmatirijst)
    200 g
  • uien in vieren gedeeld en vervolgens in plakjes gesneden (± 5 mm)
    100 g
  • tomaten in stukken (± 2 cm)
    400 g
  • verse jalapeñopepertjes (optioneel) in plakjes (± 2 mm)
    1
  • gemalen zwarte peper
    ½ tl
  • limoensap
    2 el
  • verse korianderbladeren
    3 el
    3 el verse peterseliebladeren

Voeding per 1 portie

Calorieën 604 kcal / 2526.9 kJ
Eiwitten 48.1 g
Vetten 22 g
Koolhydraten 53 g
Vezels 4.6 g
Verzadigd vet 2.7 g
Natrium 1910.1 mg

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...