
Compatibele versies
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chickpeas
- 200 g dried chickpeas
- water for soaking
Pitta Bread
-
1
tsp dried instant yeast
of 10 g fresh yeast crumbled - 270 g water
- 1 tsp sugar
- 500 g strong white bread flour
- 2 tsp salt
- 1 tsp olive oil plus extra for greasing
Houmous
- 2 garlic cloves
- 240 g tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 40 g tahini
- 60 g olive oil
- 30 g lemon juice
- 3 tsp sumac
- ½ tsp salt
- sumac for sprinkling
Falafel
- 300 g raw beetroot peeled, cut in pieces (4 cm)
- 150 g onions quartered
- 10 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
Tomato Salad and Falafel
- 60 g fresh mint leaves
- 30 g blanched almonds
- 30 g olive oil plus 6 Tbsp
- 15 g red wine vinegar
- 1 tsp sugar
- 2 ½ tsp salt
- 70 g breadcrumbs
- 1 Tbsp tahini
Finalisation
- 300 g cherry tomatoes halved
- 70 g pomegranate seeds
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 951 kcal / 3979 kJ
- Eiwitten
- 26 g
- Vetten
- 46 g
- Koolhydraten
- 113 g
- Vezels
- 14 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Natrium
- 2206 mg