Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 garlic cloves
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin, see tip)
- 40 g tahini (see tip)
- 60 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 1 lemon, finely grated zest only and 30 g juice
- 3 tsp sumac, plus extra for sprinkling
- ½ tsp fine sea salt
- 400 - 500 g vegetable crudités (e.g. carrots, celery, peppers), for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1436 kJ / 347 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 16 g
- Vetten
- 27 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Spiced Red Cabbage
1h 10min
Asian Chopped Salad
20 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 Min
Best Basic Houmous
5min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5min
Artichoke & Butter Bean Dip
10min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Baba Ganoush
1h
Houmous
13óra 30p
Coconut and Spinach Dahl
50min