Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 garlic cloves
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin, see tip)
- 40 g tahini (see tip)
- 60 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 1 lemon, finely grated zest only and 30 g juice
- 3 tsp sumac, plus extra for sprinkling
- ½ tsp fine sea salt
- 400 - 500 g vegetable crudités (e.g. carrots, celery, peppers), for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1436 kJ / 347 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 16 g
- Vetten
- 27 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Shakshuka
50min
Carrot and Coriander Soup
25min
Middle Eastern Brunch
1 godz. 20 min
Baba Ganoush
1 godz.
Tabbouleh-stuffed Peppers
50min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25min
Coconut and Spinach Dahl
50min
Best Basic Houmous
5 min
Spiced Red Cabbage
1h 10min