Compatibele versies
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Satay Tofu Kebabs
- 2 limes, freshly squeezed juice only
- 1 garlic clove
- 150 g crunchy peanut butter
- 15 g light soy sauce
- 40 g water
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g fresh coriander leaves, plus extra for garnishing
- 500 g firm tofu, patted dry, cut in pieces (4 cm)
- 100 g red onions, cut in wedges
- 150 g courgettes, cut in pieces (4 cm)
- 100 g cherry tomatoes
- 120 g button mushrooms, halved if large
Massaman Curry and Jasmine Rice
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 10 cloves
- 2 tsp dried fennel seeds
- 4 banana shallots, halved
- 4 garlic cloves
- 2 stalks fresh lemon grass, white part only, cut in pieces (1 cm)
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g vegetable oil
- 2 fresh green chillies, halved, deseeded if desired
- 30 g fresh coriander, stalks only, cut in pieces
-
3
fresh makrut lime leaves
of makrut lime leaves - 250 g jasmine rice
- 1200 g water
- 400 g coconut milk
- 400 g sweet potatoes, peeled, diced (4 cm)
- 150 g red pepper (approx. 1 large pepper), cut in pieces (3 cm)
- 1 Tbsp tamarind paste
- 2 bay leaves
- ½ tsp ground cinnamon
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled - 400 g boiling water
- 1 tsp salt
- 150 g green beans, trimmed, halved
- 250 g cauliflower florets
- fresh coriander leaves, for garnishing
- 1 lime, quartered, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4701 kJ / 1124 kcal
- Eiwitten
- 45 g
- Koolhydraten
- 131 g
- Vetten
- 49 g
- Verzadigd vet
- 20 g
- Vezels
- 19 g
- Natrium
- 951 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40 min
Crispy Korean Tofu
1h 20 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Coconut Dhal
20 min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1 Std. 45 Min
Coconut and Spinach Dahl
50 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30min
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1 Std.
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min