Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dosa Batter
- 400 g white rice
- 140 g chana dal (yellow dried split peas)
- water, for soaking
- 1 tsp fine sea salt
Butternut Squash Masala and Dosas
- 2 garlic cloves
- 60 g shallots, halved
- 15 g sunflower oil, plus 8 tsp for dosas
- 1 Tbsp garam masala
- ½ tsp black mustard seeds
- ½ tsp ground turmeric
- 600 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 150 g water, plus 8 tsp for dosas
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled (see tip)
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g fine green beans, trimmed, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g coconut yoghurt, vegan (see tip) (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1283 kJ / 309 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 21 g
- Verzadigd vet
- 9 g
- Natrium
- 433 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Palak Paneer
45min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2 Std. 20 Min
Lentil Curry (Dahl)
30min
Tarka Dal
9h 5 min
Cashew, Mushroom and Chestnut Sausages with Root Veg Mash and Chilli Sauce
1hod. 30min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50min
Coconut Dhal
20min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Vegetable Biryani
50min
Chick Pea Curry
35 min