Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dosa Batter
- 400 g white rice
- 140 g chana dal (yellow dried split peas)
- water, for soaking
- 1 tsp fine sea salt
Butternut Squash Masala and Dosas
- 2 garlic cloves
- 60 g shallots, halved
- 15 g sunflower oil, plus 8 tsp for dosas
- 1 Tbsp garam masala
- ½ tsp black mustard seeds
- ½ tsp ground turmeric
- 600 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 150 g water, plus 8 tsp for dosas
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled (see tip)
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g fine green beans, trimmed, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g coconut yoghurt, vegan (see tip) (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1283 kJ / 309 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 21 g
- Verzadigd vet
- 9 g
- Natrium
- 433 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Cape Malay Vegetable Curry
35 min
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
40min
Chapatis
1h 30min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Dhokla
30 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Chana Masala
45 min