Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 770 g water
- 250 g dried Puy lentils, rinsed
- 30 g unsalted butter
- 180 - 200 g tomatoes, quartered (approx. 3 tomatoes)
- 2 Tbsp extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 2 garlic cloves
- 1 tsp ground cumin
- 15 g fresh coriander leaves
- 60 g tahini
- 20 g lemon juice
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g red onion, sliced very thinly
- smoked paprika, for sprinkling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1275 kJ / 305 kcal
- Eiwitten
- 9.3 g
- Koolhydraten
- 14.1 g
- Vetten
- 23.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Butternut Squash Masala Dosa
11 godz. 30 min
Vegan Bean Burgers
1 Std. 20 Min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 Std.
Vegan Gravy
45 Min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 Std. 30 Min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 Std. 10 Min
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4h 20min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50 min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1 Std. 30 Min
Coconut Creamed Kale
20 Min