Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Rice
- 1300 g water
-
25
g olive oil
of unsalted butter, diced - 1 ½ tsp fine sea salt
- 300 g white long grain rice
Curry
- ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp cardamom seeds
- ½ tsp mustard seeds
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, deseeded, cut in pieces
- 100 g onions, quartered
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 20 g olive oil
- 400 g tinned coconut milk
- 100 g water
- 1 tsp ground turmeric
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 600 g waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g carrots, sliced (1 cm)
- 150 g cauliflower, cut in florets
- 150 g courgette, sliced (1 cm)
- 100 g frozen peas
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2252 kJ / 538 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 97 g
- Vetten
- 8 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 10 g
- Natrium
- 1689 mg
Alternatieve recepten
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Leftover Curry
1h 10min
Chicken Garam Masala with Basmati Rice
35min
Allergen-friendly Tuna and Sun-dried Tomato Courgetti
10 Min
Spiced Moroccan Lentil Soup
35min
Masala Hake at 55°C
55min
Fish with Mixed Pepper Couscous
40min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 Min
Vegetarian Chilli
35min
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min