Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g de lentilles vertes sèches
- 900 g d'eau
- 1 feuille de laurier
- 2 clous de girofle
- 1 étoile de badiane
- 200 g d'huile neutre, (colza, pépin de raisin, tournesol)
- 2 oignons, ciselés finement
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à café de cumin en poudre
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- ½ c. à café de curcuma en poudre
- 120 g de riz basmati, ou thaï
- 1 cube de bouillon de légumes, émietté
- 5 brins de coriandre fraîche, ciselés
- 2 brins de menthe fraîche, ciselés
- poivre moulu
- sel
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3306.2 kJ / 790.2 kcal
- Eiwitten
- 11.8 g
- Koolhydraten
- 59.2 g
- Vetten
- 58.1 g
- Verzadigd vet
- 4.8 g
- Vezels
- 7.9 g
- Natrium
- 23.6 mg
Alternatieve recepten
Lentilles à la marocaine
50min
Curry de pois chiches et épinards
1h
Curry de pois chiches aux épinards, riz aux cranberries
35 Min
Bolognaise aux lentilles vertes
40min
Pilaf chypriote de riz et lentilles
45min
Mujaddara (Riz au lentilles)
1h
Couscous aux légumes d'hiver
1h 40min
Falafels de fèves
1h
Riz noir aux moules, lardons et tomates cerise
50min
Curry de lentilles aux épinards
40min
Couscous de légumes d’hiver au boulgour complet
55min
Salade de lentilles et riz aux amandes
1 godz. 5 min