Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g de lentilles vertes sèches
- 900 g d'eau
- 1 feuille de laurier
- 2 clous de girofle
- 1 étoile de badiane
- 200 g d'huile neutre, (colza, pépin de raisin, tournesol)
- 2 oignons, ciselés finement
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à café de cumin en poudre
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- ½ c. à café de curcuma en poudre
- 120 g de riz basmati, ou thaï
- 1 cube de bouillon de légumes, émietté
- 5 brins de coriandre fraîche, ciselés
- 2 brins de menthe fraîche, ciselés
- poivre moulu
- sel
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3306.2 kJ / 790.2 kcal
- Eiwitten
- 11.8 g
- Koolhydraten
- 59.2 g
- Vetten
- 58.1 g
- Verzadigd vet
- 4.8 g
- Vezels
- 7.9 g
- Natrium
- 23.6 mg
Alternatieve recepten
Riz indien aux fruits secs
40min
Ramen coréens au tofu et œuf Mayak
50min
Crêpes indiennes à la farine de pois chiches
30min
Mijoté indien aux œufs et à la tomate
55min
Bowl de lentilles et légumes verts
40min
Mujaddara (Riz au lentilles)
1h
Pilaf chypriote de riz et lentilles
45min
Ragoût de haricots œil noir aux légumes
2 godz. 35 min
Riz aux haricots
12 godz.
Quinoa et légumes d'automne au tofu
55min
Curry de lentilles aux épinards
40min
Curry de pois chiches aux épinards, riz aux cranberries
35min