Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g de lentilles vertes sèches
- 900 g d'eau
- 1 feuille de laurier
- 2 clous de girofle
- 1 étoile de badiane
- 200 g d'huile neutre, (colza, pépin de raisin, tournesol)
- 2 oignons, ciselés finement
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à café de cumin en poudre
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- ½ c. à café de curcuma en poudre
- 120 g de riz basmati, ou thaï
- 1 cube de bouillon de légumes, émietté
- 5 brins de coriandre fraîche, ciselés
- 2 brins de menthe fraîche, ciselés
- poivre moulu
- sel
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3306.2 kJ / 790.2 kcal
- Eiwitten
- 11.8 g
- Koolhydraten
- 59.2 g
- Vetten
- 58.1 g
- Verzadigd vet
- 4.8 g
- Vezels
- 7.9 g
- Natrium
- 23.6 mg
Alternatieve recepten
Mujaddara (Riz au lentilles)
1 godz.
Lentilles à la marocaine
50 min
Riz byriani aux épinards et fruits secs
30 min
Soupe de lentilles vertes au lait de coco, carottes et épinards
40 min
Potée de haricots azuki à la provençale
13 Std.
Bolognaise aux lentilles vertes
40 min
Dahl de pois cassés
1 godz. 55 min
Salade de lentilles, chou-fleur et figues
40 min
Falafels aux lentilles et chou-fleur
2h 50min
Ragoût de haricots œil noir aux légumes
2 Std. 35 Min
Ragoût veggie de haricots rouges
1 Std. 25 Min
Biryani aux légumes et aux fruits secs
35 min