Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La veille
- 500 g de pois chiches blancs secs
Les falafels (le jour même)
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 4 gousses d'ail
- 1 c. à soupe rase de farine
- 20 g de feuilles de menthe fraîche (1 bouquet env.)
- 1 bouquet de coriandre fraîche (20 g)
- 1 c. à café rase de coriandre en poudre
- 1 pincée de piment séché en flocons
- 1 c. à café rase de zeste de citron non traité, râpé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet env.)
- ½ c. à café de sel
La sauce au yaourt (le jour même)
- 300 g de yaourt nature, brassé
- 2 c. à soupe de tahini (purée de sésame, en magasin bio ou épicerie orientale)
- 1 citron jaune non traité
- 2 c. à café d'huile d'olive
- 2 c. à café de gomasio (sésame concassé et salé)
- 1 c. à café de feuilles de thym frais
- ½ c. à café de sauce harissa
Le boulgour aux fèves (le jour même)
- 1000 g d'eau
- 240 g de boulgour
- 200 g de fèves fraîches, écossées
- ½ bouquet de menthe fraîche, effeuillé
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 citron jaune non traité, le zeste et le jus
- 1 pincée de piment séché en flocons
- du sel
- du poivre moulu
- huile de friture
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2433 kJ / 579 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 52 g
- Vetten
- 29 g
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