Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Eieren
- 6 eieren, medium (53-63 g), koud
- water, te vullen tot 1L
Yoghurtsaus
- 400 g yoghurt, 3,5% V.G.
- 15 g limoensap
- 10 g honing
- ½ tl gemalen kardemom
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl zout
Falafel
- 110 g lente-ui, in ringen (1 cm)
- 3 teentjes knoflook
- 4 takjes verse koriander, enkel de bladeren
- 4 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 1 eierdooier
- 400 g witte kikkererwten, uit blik, uitgelekt
- 20 g olijfolie
- 20 g vers geperst citroensap
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl zout
- 40 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 40 g paneermeel
- 1500 g olie, om te frituren
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1695.8 kJ / 405.3 kcal
- Eiwitten
- 15.2 g
- Koolhydraten
- 33.2 g
- Vetten
- 24.3 g
- Verzadigd vet
- 4.5 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 563.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Thaise rode curry
1 Std.
Artisjokken met citroen-knoflookboter
1 Std.
Couscous met abrikozen, hazelnoten, feta en groentemengeling
1h 15min
Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw
2 Std. 10 Min
Pompoenbrood
1 Std. 45 Min
Vegan kaas dip
40 Min
Citroencurd
1 Std.
Bao met pulled champignon in BBQ saus
1h 15min
Kwarktaart in potjes
4 Std.
Hazelnootbavarois
6 Std. 40 Min
Moussaka met linzen
2h 20min
Knoflook en uien glaceren
Geen beoordelingen