Schotse eieren met salade van knolselder en wortelen
TM6

Schotse eieren met salade van knolselder en wortelen

5.0 (1 beoordeling)

Ingrediënten

Eieren

  • 6 eieren, medium (53-63 g), koud
  • water, te vullen tot 1L

Knolselder-wortelsalade

  • 300 g knolselder, in stukken (2 cm)
  • 300 g wortelen, in stukken (2 cm)
  • 100 g yoghurt, 3,5% V.G.
  • 20 g mayonaise
  • 10 g vers geperst citroensap
  • 10 g honing
  • 1 tl zout
  • 2 snuifjes gemalen witte peper

Schotse eieren

  • 50 g sjalot, gehalveerd
  • 2 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
  • 600 g rundsvlees, ontdaan van pezen, in stukken (3 cm)
  • 2 ei, medium (53-63 g)
  • 15 g mosterd
  • 70 g paneermeel
  • 1 ½ tl zout
  • ½ tl gemalen witte peper
  • 20 g bloem, om te bestrooien
  • 1500 g frituurolie

Voeding
per 1 portie
Calorieën
1933 kJ / 462 kcal
Eiwitten
32.8 g
Koolhydraten
24.8 g
Vetten
26 g
Verzadigd vet
5.7 g
Vezels
3.3 g
Natrium
742 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 75 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten

Alles tonen