Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 eggplant (medium), cut into pieces (2 cm)
- 1 zucchini (large), cut into pieces (2 cm)
- 2 tsp sea salt
- 40 g soy sauce
- 80 g brown sugar
- 30 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 30 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 30 g sesame oil, plus an extra 1-2 tsp to fry
- ½ tsp Chinese five spice powder
- 1 tsp Sichuan peppercorns (see Tips)
- 2 tsp chilli broad bean paste (see Tips)
- 2 cm piece fresh ginger
- 4 garlic cloves
- 2 tbsp cornflour
- 220 g black rice
- 1000 g water
- 1 bunch Asian greens, trimmed and cut into thirds
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into slices, to garnish
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into slices, to garnish
- sesame seeds, to garnish
- kimchi, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2351.7 kJ / 559.9 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 69.1 g
- Vetten
- 28 g
- Verzadigd vet
- 4.1 g
- Vezels
- 10.5 g
- Natrium
- 2065.7 mg
Alternatieve recepten
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 Min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55min
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1h
Gwinganna polenta with vegetables
1h 10min
Crispy Korean tofu
1h 20min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40 Min
One whole cauliflower
45min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1h 10min
Tuna nicoise salad (gut health)
1h 15min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35 Min
Soba noodle and tofu salad
35 Min