Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 eggplant (medium), cut into pieces (2 cm)
- 1 zucchini (large), cut into pieces (2 cm)
- 2 tsp sea salt
- 40 g soy sauce
- 80 g brown sugar
- 30 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 30 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 30 g sesame oil, plus an extra 1-2 tsp to fry
- ½ tsp Chinese five spice powder
- 1 tsp Sichuan peppercorns (see Tips)
- 2 tsp chilli broad bean paste (see Tips)
- 2 cm piece fresh ginger
- 4 garlic cloves
- 2 tbsp cornflour
- 220 g black rice
- 1000 g water
- 1 bunch Asian greens, trimmed and cut into thirds
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into slices, to garnish
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into slices, to garnish
- sesame seeds, to garnish
- kimchi, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2351.7 kJ / 559.9 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 69.1 g
- Vetten
- 28 g
- Verzadigd vet
- 4.1 g
- Vezels
- 10.5 g
- Natrium
- 2065.7 mg
Alternatieve recepten
Bibimbap (beef rice bowl)
1h 25min
Chickpea shawarma salad bowl
40 min
Ras el hanout
10min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55min
Vegetarian Curry in Pumpkin Pot
50min
One whole cauliflower
45 min
Shakshuka
50min
Crispy Korean tofu
1 Std. 20 Min
Sweet potato and wakame patties (TM6, Jude Blereau)
1h
Gwinganna polenta with vegetables
1h 10min
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
35min
Cafe-style miso mushrooms
25min