Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 juniper berries
- 6 allspice berries
- 2 tsp pink peppercorns
- 4 beef fillet steaks (180-200 g each, 3 cm thickness)
- 20 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 20 g gin of choice (see Tips)
- sea salt, to season
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
Gin and peppercorn sauce
- 50 g eschalots
- 2 tsp pink peppercorns
- 50 g gin of choice
- 1 tsp white wine vinegar
- 1 tbsp oil, to fry
- 100 g unsalted butter, plus an extra 1 tbsp
- 2 egg yolks
- mixed salad leaves, to serve
- salt, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2670.6 kJ / 635.9 kcal
- Eiwitten
- 44.8 g
- Koolhydraten
- 0.8 g
- Vetten
- 51.2 g
- Verzadigd vet
- 23 g
- Vezels
- 0.4 g
- Natrium
- 118.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2 godz. 5 min
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2h 20min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 godz. 30 min
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
30 min
Béarnaise sauce
20min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2h 20min
Rare beef steak with herb garlic butter
2h 15min
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6, Mark Southon)
4h 35min
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2 godz.
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min