Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 juniper berries
- 6 allspice berries
- 2 tsp pink peppercorns
- 4 beef fillet steaks (180-200 g each, 3 cm thickness)
- 20 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 20 g gin of choice (see Tips)
- sea salt, to season
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
Gin and peppercorn sauce
- 50 g eschalots
- 2 tsp pink peppercorns
- 50 g gin of choice
- 1 tsp white wine vinegar
- 1 tbsp oil, to fry
- 100 g unsalted butter, plus an extra 1 tbsp
- 2 egg yolks
- mixed salad leaves, to serve
- salt, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2670.6 kJ / 635.9 kcal
- Eiwitten
- 44.8 g
- Koolhydraten
- 0.8 g
- Vetten
- 51.2 g
- Verzadigd vet
- 23 g
- Vezels
- 0.4 g
- Natrium
- 118.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Beef cheek Bourguignon
5 godz. 25 min
Rare beef steak with herb garlic butter
2 Std. 15 Min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 Min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4u. 25min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2 Std. 20 Min
Salmon with fennel and apple salad
1h 20min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1 Std. 5 Min
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2h
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6, Mark Southon)
4 godz. 35 min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 Std. 20 Min
Poached eggs with blade cover
30 Min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 Min