Root Veggie Gratin with Blue Cheese
TM6 TM5 TM31

Root Veggie Gratin with Blue Cheese

4.4 ( 32 beoordelingen )

Ingrediënten

  • 2 garlic cloves
  • 80 g shallot halved
  • 20 g olive oil
  • 250 g water
  • 1 Tbsp vegetable stock paste homemade
    of ½ vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
  • 150 g blue cheese (eg. Gorgonzole, Roquefort), cut in pieces
  • 30 g plain flour
  • 50 g unsalted butter cut in pieces
  • 80 g double cream
  • 1 tsp ground white pepper
  • 2 pinches ground nutmeg
  • 400 g waxy potatoes peeled, thinly sliced (approx. 2-3 mm)
  • 400 g parsnips peeled, thinly sliced (approx. 2-3 mm)
  • 400 g sweet potatoes peeled, thinly sliced (approx. 2-3 mm)
  • 50 g walnut halves
  • 2 Tbsp honey

Voeding
per 1 portion
Calorieën
790 kcal / 3305.3 kJ
Eiwitten
17.8 g
Vetten
42.3 g
Koolhydraten
90.5 g
Vezels
14.3 g
Verzadigd vet
19.8 g
Natrium
0.6 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten