Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 12 scallops, fresh, large (approx. 400 g total weight)
- 2 ½ Tbsp lemon olive oil (see tip)
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice, freshly squeezed (see tip), plus 2 Tbsp
of 1 tsp ascorbic acid powder - water, cold, for cooling
- ice cubes, for cooling
- 2 ½ Tbsp unsalted butter
- 50 g dry white wine
- 3 garlic cloves, halved
- 2 pinches grated lemon zest
- 1 tsp honey
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only, finely chopped, for garnishing
- 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
- 1 lemon, cut in 4 wedges
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1153 kJ / 276 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 22 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Vezels
- 0.7 g
- Natrium
- 370 mg
Alternatieve recepten
Onion Soup
1h
Sous-vide Korean-style BBQ Pork Loin
4h 50 min
Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs
1h 40min
Sous-vide Stuffed Squid and Saffron Sauce
1h
Salmon with Aromatics at 50°C
1h 40min
Sous-Vide Salmon
1h
Korean Ginseng Chicken
1 Std. 10 Min
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2h 20min
Green Bean Bundles, Potatoes and Thyme Butter
50min
Sous-vide Teriyaki Salmon
1h 20min
Sous-vide Steak
1h 30min
Sous-vide Rare Fillet Steak with Herb Garlic Butter
2 godz. 15 min