Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 12 scallops, fresh, large (approx. 400 g total weight)
- 2 ½ Tbsp lemon olive oil (see tip)
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice, freshly squeezed (see tip), plus 2 Tbsp
of 1 tsp ascorbic acid powder - water, cold, for cooling
- ice cubes, for cooling
- 2 ½ Tbsp unsalted butter
- 50 g dry white wine
- 3 garlic cloves, halved
- 2 pinches grated lemon zest
- 1 tsp honey
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only, finely chopped, for garnishing
- 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
- 1 lemon, cut in 4 wedges
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1153 kJ / 276 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 22 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Vezels
- 0.7 g
- Natrium
- 370 mg
Alternatieve recepten
Lobster Tails with Black Bean Chili Sauce
40 Min
Roasted Aubergine with Oyster Mushrooms
1 Std.
Asparagus with Romesco Sauce
30 Min
Steamed Plaice with Tomato Sauce
30 Min
Stir Fried Potato Shreds
20 min
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Crispy Hake with Sous-vide Cauliflower Purée and Pancetta Crisps
1 Std. 30 Min
Thai Mussels
25 Min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45 Min
Beurre Blanc
20 min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1 Std. 35 Min
Roast Spiced Duck with Plums and Cauliflower Potato Purée
2 Std.