Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 12 scallops, fresh, large (approx. 400 g total weight)
- 2 ½ Tbsp lemon olive oil (see tip)
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice, freshly squeezed (see tip), plus 2 Tbsp
of 1 tsp ascorbic acid powder - water, cold, for cooling
- ice cubes, for cooling
- 2 ½ Tbsp unsalted butter
- 50 g dry white wine
- 3 garlic cloves, halved
- 2 pinches grated lemon zest
- 1 tsp honey
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only, finely chopped, for garnishing
- 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
- 1 lemon, cut in 4 wedges
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1153 kJ / 276 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 22 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Vezels
- 0.7 g
- Natrium
- 370 mg
Alternatieve recepten
Seafood Risotto
40 min
Mussels in spicy tomato sauce
45 min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45 min
Sous-vide Rare Fillet Steak with Herb Garlic Butter
2j 15 menit
Beetroot Carpaccio with Goat's Cheese and Rocket
20min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce
1h
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35 min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50 min
Sous-vide Teriyaki Salmon
1h 20 min
Tartare Sauce
10min
Mussels in white wine and cream sauce
45 min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1h 20 min