Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sponge
- butter, to grease
- 6 eggs, separated, at room temperature
- 115 g caster sugar
- 70 g plain flour
- 50 g vegetable oil
Vanilla diplomat mousse
- 10 g titanium strength gelatine leaves
- cold water, to soak
- 330 g milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 60 g caster sugar
- 25 g cornflour
- 4 egg yolks (approx. 65 g)
- 300 g thickened cream
Assembly
- 10 - 12 fresh strawberries, whole, evenly sized, plus extra to decorate (see Tips)
- 160 g fresh strawberries, hulled and sliced to layer
- icing sugar, to dust
- edible flowers, to decorate
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1927.3 kJ / 458.9 kcal
- Eiwitten
- 11.3 g
- Koolhydraten
- 38.5 g
- Vetten
- 29.7 g
- Verzadigd vet
- 13.4 g
- Vezels
- 1.2 g
- Natrium
- 100 mg
Alternatieve recepten
Strawberry champagne cake
3 Std. 10 Min
Christy Tania's 20th Anniversary Show Stopper
72 godz.
Spiced Polish Christmas cake
99h 30min
Rum baba
3h
Angel cake
5h 15min
Pear and chocolate frangipane
2h
Black forest cake
5h
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28h
Moscato panna cotta with pistachios
6 godz. 25 min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27 godz.
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1h 20 min
Traditional crème brûlée
25 Std.