Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Crème pâtissière
- 375 g milk
- 15 g unsalted butter
- 3 eggs
- 30 g white sugar
- 75 g cornflour
Hazelnut praline paste
- 220 g toasted hazelnuts, without skins
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- 50 g white vinegar
Choux pastry & Hazelnut cream
- 150 g water
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- 2 tsp white sugar
- 120 g plain flour
- 4 eggs, 1 egg lightly beaten
- 230 g pouring (whipping) cream
Glaze & assembly
- 10 g soft brown sugar
- 85 g icing sugar, plus extra for dusting
- 1 tsp natural vanilla extract
- 25 - 30 g hot water (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2287.7 kJ / 544.7 kcal
- Eiwitten
- 10.2 g
- Koolhydraten
- 51 g
- Vetten
- 34.4 g
- Verzadigd vet
- 12.8 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 98.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Crème caramels
7hod. 45min
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts (Metric)
3h 45 min
Profiteroles
2 godz.
Baguette
3h 45 min
Choux pastry
2 godz.
Crème pâtissière
15min
Crème Pâtissière
15min
Crème Pâtissière
15min
Spaetzle
35min
Crème Pâtissière
15min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30 Std. 25 Min
Crème anglaise
15min