Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sweet shortcrust pastry
- 50 g raw sugar
- 100 g butter, chilled, cut into cubes
- 230 g plain flour
- 1 egg
- 1 pinch sea salt
- 1 tsp natural vanilla extract
Frangipane cake
- 150 g butter, cut into cubes, plus extra for greasing
- 50 g plain flour, plus extra for dusting
- 150 g roasted almonds, unsalted
- 150 g caster sugar
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp baking powder
- 40 g blanched almonds
- 250 g smooth apricot jam
- icing sugar, to dust
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2016 kJ / 480 kcal
- Eiwitten
- 7.7 g
- Koolhydraten
- 52.7 g
- Vetten
- 27.1 g
- Verzadigd vet
- 12 g
- Vezels
- 2.6 g
- Natrium
- 163.4 mg
Alternatieve recepten
Almond shortbread biscuits
2h 10min
Steamed lemon cake
2h 20min
Yoghurt cake
1h 40min
Angel cake
5h 15min
Pear and chocolate frangipane
2h
Black forest cake
5h
Chocolate and pear cake
1h 30min
Cheese soufflés
30min
Pear Frangipane
1h 30min
Blackberry meringue cake
3 Std. 55 Min
Hazelnut torte
3h 15 min
Almond and pear tart
40min