Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tart base
- 125 g unsalted butter, plus extra to grease
- 250 g self-raising flour
- 60 g caster sugar
- 1 egg
- 1 tsp natural vanilla extract
- 8 plums, cut into eighths, stones removed
Custard filling
- 1 orange, zest only, no white pith
- 40 g caster sugar
- 220 g pouring (whipping) cream
- 2 eggs
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
Serving
- caster sugar, to sprinkle (optional)
- cream or ice cream, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1256 kJ / 299 kcal
- Eiwitten
- 4.7 g
- Koolhydraten
- 29.1 g
- Vetten
- 18 g
- Verzadigd vet
- 11.1 g
- Vezels
- 1.6 g
- Natrium
- 181.7 mg
Alternatieve recepten
Mini carrot and almond cakes
1h 25min
Leek and ham tart
1 Std. 55 Min
Rhubarb crumble
45 min
Pickled fruit salad with honey labne
27 Std. 20 Min
Almond shortbread biscuits
2h 10 min
Hazelnut banana bread
1h 15min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10min
Almond and pear tart
40min
Traditional Apple pie
1h 30min
Caribbean carrot cake
2h 10 min
Coffee date muffins
35 min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 godz. 20 min