Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tart base
- 125 g unsalted butter, plus extra to grease
- 250 g self-raising flour
- 60 g caster sugar
- 1 egg
- 1 tsp natural vanilla extract
- 8 plums, cut into eighths, stones removed
Custard filling
- 1 orange, zest only, no white pith
- 40 g caster sugar
- 220 g pouring (whipping) cream
- 2 eggs
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
Serving
- caster sugar, to sprinkle (optional)
- cream or ice cream, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1256 kJ / 299 kcal
- Eiwitten
- 4.7 g
- Koolhydraten
- 29.1 g
- Vetten
- 18 g
- Verzadigd vet
- 11.1 g
- Vezels
- 1.6 g
- Natrium
- 181.7 mg
Alternatieve recepten
Edna's lemon curd teacake
40 dk
Baked Cabbage Pierogis
2sa 30 dk
Delicious lemon pudding
55min
Cherry and peach loaf
1 Std. 55 Min
Magnolia Kitchen orange and cardamom shortbread
2 Std.
Mini lemon curd tarts
2 godz. 20 min
Apple tea cakes
1h 10min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2h 25min
Edna's lemon curd tea cakes
30 dk
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 godz. 20 min
Raspberry and lemon flan
1sa
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7 Std. 10 Min