Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chocolate sponge
- 4 eggs
- 140 g white sugar, plus extra for sprinkling
- 20 g cocoa powder
- 140 g plain flour
- 1 tsp baking powder
Black forest filling
- 500 g pouring (whipping) cream
- 2 tbsp caster sugar
- 30 g cocoa powder, sieved
- 2 - 3 tbsp Kirsch (see Tips)
- 300 g fresh cherries, pitted and cut into halves (see Tips)
- icing sugar, for dusting
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1334.7 kJ / 317.8 kcal
- Eiwitten
- 5.5 g
- Koolhydraten
- 34.6 g
- Vetten
- 17.6 g
- Verzadigd vet
- 10.6 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 66.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Simple butter biscuits
3h 20min
Sticky buns with brown sugar glaze
2 godz. 30 min
Almond tuiles
30 dk
Chocolate berry baked Alaska
8h 20min
Chocolate salted caramel petit fours
7 Std. 10 Min
Robot cake
2h
Whoopie pies
1h 20min
Spooky shortbread fingers
1h 50min
Birthday present cake
4 Std.
S'mores cupcakes
2h 40min
Mango Swiss Roll
40min
Royal icing (sugar glaze)
5 Min