Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Caramel powder
- oil, to grease
- 250 g white sugar
- 20 g glucose
- 1070 g water
- 60 g unsalted butter, cut into pieces
- 10 g vinegar
Caramel crème brûlée centre
- 1 gold strength gelatine leaf (approx. 2 g)
- cold water, to soak
- 3 egg yolks
- 250 g thickened cream
- 1 tsp vanilla bean paste
Hazelnut dacquoise base
- 25 g caster sugar
- 40 g icing sugar, plus extra to dust
- 20 g hazelnuts, skin on
- 40 g hazelnuts, without skin
- 4 egg whites
- 1 pinch cream of tartar
Duo chocolate mousse
- 4 egg yolks
- 70 g white sugar
- 50 g water
- 500 g pouring (whipping) cream
- 140 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 140 g milk chocolate, broken into pieces
Assembly
- oil, to grease
Glaze
- 8 gold strength gelatine leaves (16 g)
- cold water, to soak
- 170 g white sugar
- 160 g thickened cream
- 50 g white chocolate
- 160 g glucose
Chocolate decoration
- 100 g white chocolate, broken into pieces
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3061 kJ / 728.8 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 67.6 g
- Vetten
- 49 g
- Verzadigd vet
- 28.4 g
- Vezels
- 0.9 g
- Natrium
- 75.9 mg
Alternatieve recepten
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Mixed berry pavlova stack
5u. 30min
Christy Tania's 20th Anniversary Show Stopper
72 Std.
Profiteroles
2h
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30h
Rum baba
3h
Mixed berry pavlova stack
5u. 30min
Moscato panna cotta with pistachios
6hod. 25min
Lemon meringue cupcakes
1h 30min
Traditional crème brûlée
25h
Golden baklava
25 Std. 25 Min