Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cake
- 150 g butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 250 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 250 g blanched almonds
- 250 g raw sugar
- 6 eggs, room temperature
- 1 tbsp baking powder
- 1 tbsp cocoa powder
- 50 g Amaretto® liqueur (optional)
Whipped chocolate ganache
- 100 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 80 g pouring (whipping) cream
Raspberry jelly
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 20 g caster sugar
- 1 ½ tsp agar agar powder
- 200 g raspberries, plus extra to decorate (see Tips)
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 2313.5 kJ / 550.8 kcal
- Eiwitten
- 10.3 g
- Koolhydraten
- 45.1 g
- Vetten
- 37.2 g
- Verzadigd vet
- 16 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 173.5 mg
Alternatieve recepten
Elly Berryman's plum shortcake
1 Std.
Gin and tonic drizzle cake
1 Std.
Almond Cake with White Chocolate Topping
2h 50 min
Panforte
1 Std. 30 Min
Gwinganna mountain top bars
1 godz. 55 min
Portuguese-style crème brûlée
25 Min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1 Std.
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28 Std.
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9h 50min
Pear and chocolate frangipane
2 Std.
Gluten free carrot and almond cake
2 godz. 30 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 Std.