Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cake
- 150 g butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 250 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 250 g blanched almonds
- 250 g raw sugar
- 6 eggs, room temperature
- 1 tbsp baking powder
- 1 tbsp cocoa powder
- 50 g Amaretto® liqueur (optional)
Whipped chocolate ganache
- 100 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 80 g pouring (whipping) cream
Raspberry jelly
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 20 g caster sugar
- 1 ½ tsp agar agar powder
- 200 g raspberries, plus extra to decorate (see Tips)
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 2313.5 kJ / 550.8 kcal
- Eiwitten
- 10.3 g
- Koolhydraten
- 45.1 g
- Vetten
- 37.2 g
- Verzadigd vet
- 16 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 173.5 mg
Alternatieve recepten
Traditional French vanilla canelé
49 Std. 5 Min
Pimm's sabayon with strawberries
20min
Middle Eastern planked salmon
1 Std. 40 Min
Peanut butter and chocolate custard (TM6)
15min
Pear and chocolate frangipane
2h
Polenta, mandarin and almond cake
2 Std. 35 Min
Five spice chicken with asparagus and pea salad
2h 10min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45min
Black garlic and onion jam
55min
Churros crumb
30 Min
Caramel, date and walnut bundt
1h 15min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h