Pear and chocolate frangipane

Pear and chocolate frangipane

4.7 58 beoordelingen
Voorbereiding. 20min
Totaal 2u.
16 portions

Ingrediënten

Pastry
  • raw sugar
    30 g
  • raw almonds
    20 g
  • plain flour plus extra for dusting
    210 g
  • cocoa powder
    10 g
  • unsalted butter chilled, plus extra for greasing
    130 g
  • salt (optional)
    1 pinch
  • egg yolk
    1
  • natural almond extract
    ¼ tsp
  • water
    1 - 2 tsp
Filling
  • raw almonds
    230 g
  • white sugar
    140 g
  • dark chocolate
    200 g
  • unsalted butter
    130 g
  • eggs
    4
  • natural almond extract
    1 tsp
  • pears peeled, cored, cut into halves and cut into thin slices lengthways (5 mm)
    2
Apricot glaze
  • apricot jam
    50 g
  • water
    1 tbsp

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 41.7 mg
Eiwitten 7.8 g
Calorieën 1779.5 kJ / 423.7 kcal
Vetten 29.3 g
Vezels 3 g
Verzadigd vet 13.7 g
Koolhydraten 32 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...