Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 30 g raw sugar
- 20 g raw almonds
- 210 g plain flour, plus extra for dusting
- 10 g cocoa powder
- 130 g unsalted butter, chilled, plus extra for greasing
- 1 pinch salt (optional)
- 1 egg yolk
- ¼ tsp natural almond extract
- 1 - 2 tsp water
Filling
- 230 g raw almonds
- 140 g white sugar
- 200 g dark chocolate
- 130 g unsalted butter
- 4 eggs
- 1 tsp natural almond extract
- 2 pears, peeled, cored, cut into halves and cut into thin slices lengthways (5 mm)
Apricot glaze
- 50 g apricot jam
- 1 tbsp water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1779.5 kJ / 423.7 kcal
- Eiwitten
- 7.8 g
- Koolhydraten
- 32 g
- Vetten
- 29.3 g
- Verzadigd vet
- 13.7 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 41.7 mg
Alternatieve recepten
Elly Berryman's plum shortcake
1 Std.
Chocolate and pear cake
1h 30min
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27 Std. 35 Min
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2h 20min
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9 Std. 50 Min
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5h 40min
Peach and plum upside-down cake
50 Min
Raspberry cloud
12 godz. 5 min
Almond and pear tart
40 Min
Tropical upside down pineapple cake
1 Std. 10 Min
Classic lemon tart
3h 10min
Orange and almond cake
2h 20min