Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 30 g raw sugar
- 20 g raw almonds
- 210 g plain flour, plus extra for dusting
- 10 g cocoa powder
- 130 g unsalted butter, chilled, plus extra for greasing
- 1 pinch salt (optional)
- 1 egg yolk
- ¼ tsp natural almond extract
- 1 - 2 tsp water
Filling
- 230 g raw almonds
- 140 g white sugar
- 200 g dark chocolate
- 130 g unsalted butter
- 4 eggs
- 1 tsp natural almond extract
- 2 pears, peeled, cored, cut into halves and cut into thin slices lengthways (5 mm)
Apricot glaze
- 50 g apricot jam
- 1 tbsp water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1779.5 kJ / 423.7 kcal
- Eiwitten
- 7.8 g
- Koolhydraten
- 32 g
- Vetten
- 29.3 g
- Verzadigd vet
- 13.7 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 41.7 mg
Alternatieve recepten
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2h 20 min
Caramel, date and walnut bundt
1h 15 min
Finger lime tarts
2h 30 min
Black & white chocolate tartufo
13 Std. 55 Min
Panforte
1h 30min
Santiago cake
1h 20 min
Persian Love Cake
1h 15 min
Almond and pear tart
40 min
Baked cherry crumble cheesecake
1h 25 min
Pear Frangipane
1h 30min
Raspberry and lemon flan
1h
Torta caprese (flourless almond cake)
2h