Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Apple purée
- 500 g red apples (approx. 4 apples), peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
Cake
- 180 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing (see Tips)
- 400 g spelt flour, plus extra for dusting
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 eggs
- 150 g coconut sugar (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground cloves
Salted caramel sauce
- 120 g salted butter
- 150 g double cream (see Tips)
- 100 g coconut sugar (see Tips)
- ¼ - ½ tsp salt
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1454.3 kJ / 346.3 kcal
- Eiwitten
- 5.7 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 21 g
- Vezels
- 2.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Ginger bundt cake
1h
Polenta, mandarin and almond cake
2h 35min
Apple cake
1h
Lemon cake
2h
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Apple and date cake
1h 30min
Peach and plum upside-down cake
50 min
Camille carrot and almond cakes
1h 10 min
Simple chocolate hazelnut cake
1h 15 min
Lemon and lime polenta cakes
40 min
Apple cinnamon muffins
40 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h