Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Apple purée
- 500 g red apples (approx. 4 apples), peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
Cake
- 180 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing (see Tips)
- 400 g spelt flour, plus extra for dusting
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 eggs
- 150 g coconut sugar (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground cloves
Salted caramel sauce
- 120 g salted butter
- 150 g double cream (see Tips)
- 100 g coconut sugar (see Tips)
- ¼ - ½ tsp salt
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1454.3 kJ / 346.3 kcal
- Eiwitten
- 5.7 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 21 g
- Vezels
- 2.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Stone fruit galettes
50 min
Apple, pear and bay leaf cake
1 Std. 15 Min
Lemon and lime polenta cakes
40min
Ginger bundt cake
1 godz.
Apricot macadamia biscuits
40min
Peach and plum upside-down cake
50 min
Apple and date cake
1h 30min
Caribbean carrot cake
2sa 10 dk
Choc chunk and pomegranate oatmeal cookies
45min
Pumpkin loaf
1h 45min
Fruit scones
30 min
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min